Tänään on tasan vuosi siitä kun ”pikkutytöt” eli siskokset Manja ja Lucy (Lusia) saapuivat Suomeen Viipurista Irinan koiratarhalta. Tytöt tulivat luokseni kotihoitoon Viipurin koirat ry:n kautta, sillä monien kohtalotovereidensa tavoin heidänkin selviytyminen kovan, kylmän talven yli Venäjällä oli kyseenalainen. Huomioni kiinnittyi näihin siskoksiin jo hakiessani Helinän Viipurin koiratarhalta 5.12.2010. Pikkuiset olivat ulkoaitauksessa, ja Manja kyhjötti kopin nurkassa ja tuli luokseni kun houkuttelin häntä. Manja katsoi minua ihmeissään kun heitin hänelle palloa ihan kuin miettien että tuleeko joku tosiaan leikkimään minunkin kanssa. Juuri Manjan katse hänen tullessa myöhemmin istumaan rauhallisesti viereemme syöpyi mieleeni eikä antanut minulle rauhaa, ihan kuin Manja olisi sanonut ”auta meitä”. Mahdollisuuden tullessa tarjouduin kotihoitajaksi kaikille kolmelle sisarukselle, Manjalle, Lucylle ja Njuralle. Valitettavasti ikävien sattumusten johdosta Njura joutui takaisin ’kotiinsa’ mistä oli tarhalle tullutkin, eikä häntä enää saatu sieltä yrityksistä huolimatta pois.
Lucy Viipurin koiratarhalla. Kuva Viipurin koirat ry:n sivulta.
Manja Viipurin koiratarhalla. Kuva Viipurin koirat ry:n sivulta.
Tyttöjen hakumatkalla auton hajoaminen kesken matkan moottoritielle teki matkasta ikimuistoisen seikkailun. Suuri kiitos kanssamatkustajilleni avusta ikävässä tilanteessa!
”Pikkutytöt” olivat juuri niin ihania ja suloisia kuin miltä näyttivätkin. He olivat uteliaita, rohkeita, avoimia, sosiaalisia, leikkisiä, fiksuja, oppivaisia ja alusta asti myös sisäsiistejä. Heti ensimmäisestä päivästä lähtien tuntui kuin "Mietteliäs Manja" olisi päättänyt että hänestä tulee minun koira, ja niin sitten kävikin. Lucy "pikku kenguru" sai ihanan kodin Noran luota. Molemmista pikkutytöistä on kasvanut kauniita ja fiksuja nuoria neitejä, ja molemmat myös harrastavat mm. agilityä ja TOKOa.
Muistoja kotihoitoajan pihaleikeistä:
Pienet palloilijat

Kuusimaja

Risuharja :)